понеділок, 4 грудня 2023 р.

 

НАШИ ВИПУСКНИКИ

Софія Трусенко народилася в селі Лапшин Кролевецького району Сумської області. Музична освіта почалася з Конотопської дитячої школи мистецтв, продовжилася в Сумському вищому училищі мистецтв і культури (зараз фаховий коледж мистецтв і культури імені Дмитра Бортнянського) за спеціальністю хорове диригування, де чотири роки навчалася у класі Наталії  Хорунжої.

Вищу освіту здобувала у Київському національному університеті культури і мистецтв по класу академічного хорового диригування у Народного артиста України, засновника муніципального хору «Київ» Миколи Гобдича й отримала кваліфікацію магістра музичного мистецтва, викладача фахових дисциплін.

Паралельно з навчанням в магістратурі вступила до Київської національної музичної академії на історико-теоретичний факультет (кафедра історії української музики та музичної фольклористики) у клас композитора, Героя України, народного артиста України, лауреата премії ім. Т. Шевченка Мирослава Скорика. Закінчивши НМАУ й здобувши професійну кваліфікацію музикознавця, лектора та викладача мистецьких шкіл, вступила до аспірантури КНМАУ  до музикознавиці, докторки мистецтвознавства Мар’яни Давидівни Копиці.

Під час навчання працювала в Дитячій школі мистецтв (м. Конотоп) викладачем хору та вокалу, у Будинку дитячої та юнацької творчості Голосіївського району м. Києва хормейстером дитячого хору «Ластівка».

З 2019 року була хормейстером, а з 2022 р. – художня керівниця та головна диригентка хорової капели «Дніпро» Київського національного університету ім. Т. Шевченка. (див. на YouTube Диригує СофіяТрусенко)

Працює у Київській дитячій музичній школі № 4 ім. Д. Шостаковича викладачем музично-теоретичних дисциплін та вокалу.

Авторка збірки дитячих пісень «Про що шепоче море» на власні вірші.

 

Трусенко С. Про що шепоче море? : збірка дитячих пісень
 / Софія Трусенко. - Ніжин, 2016. - 39 с.





 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар